Kertépítő ötletek

Kertépítő ötletek

Nem foglal nagy helyet a kertből a nyitott garázs: nyitott garázsok többféle kivitelben

 

Nyeregtetős nyitott garázs 500 x 340 cm

Nyeregtetős nyitott garázs 500 x 340 cm

Napjainkban a legtöbb ember életében fontos szerepet játszik az autó. Míg pár évvel ezelőtt luxusnak számított, ma már szinte alap kellék, sokan el sem tudnák képzelni az életüket kocsi nélkül: azzal járunk dolgozni, nyaralni, esetleg visszük a gyerekeket óvodába, iskolába. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az autónk milyen állapotban van, fontos, hogy rendszeresen karbantartsuk, és minden elkövessünk azért, hogy sokáig használhassuk. Ennek része az is, hogy olyan helyen tároljuk, ahol az időjárásnak nincs, vagy a lehető legkevésbé van kitéve.

Nem mindenki kertjében fér el azonban egy garázs, az meg még kevesebb esetben oldható meg, hogy a házba építsük be az autó tárolására szolgáló helységet. Ezekben a helyzetekben lehet megoldás a nyitott garázs, ami nem foglal akkora helyet, mint a zárt, mégis megvédi az autót az esőtől, jégesőtől, hótól, és a madárürüléktől is. A nyitott garázsok többféle anyagból készülhetnek, maga az elképzelés azonban igen egyszerű: tartóoszlopokon áll egy hatalmas tető, ami alá be kell állni az autóval, és az máris fedett helyen van.

Statikailag szakszerűen méretezett, bevizsgált, telített faanyagból épülő garázsok

A nyitott garázs hatalmas előnye a zárttal szemben, hogy csak akkor foglalja a helyet a kertben, ha éppen használják is.  Ha az autó nincs otthon, felszabadul a helye, így a kert tágasabbnak hat – csupán egy fedett részt kapunk, ami egy kerti parti közben akár még jól is jöhet, ha elered az eső. Arról se feledkezzünk meg, hogy egy nyitott garázs jóval olcsóbb is, mint egy zárt, hiszen sokkal kevesebb anyagra van szükség a megépítéséhez, a munkadíjról nem is beszélve: mivel hamarabb elkészül, a befektetett munka, és ezáltal annak díja sem olyan sok, mint egy zárt garázs esetében.

A nyitott garázsok többfélék lehetnek: önálló épületként is felállíthatók, vagy a ház egyik falához szerelhetők. Ezek a három, vagy négy oldalukon nyitott, tetőként funkcionáló garázsok többnyire fából készülnek, tetejük lehet zsindelyes, lemez, vagy cserepeslemez, de szinte bármi, ami alkalmas arra, hogy megóvja az autót a víztől vagy a hótól. Nyitott garázst vehetünk készen is, de magunk is építhetünk, vagy építtethetünk.  Utóbbi megoldás előnye, hogy a méret az autónak megfelelően alakítható, de több fáradsággal jár, mint a kész változat.

Garázsépítés menete:
1.,Megfelelő tönkalapok elkészítése a tartópillérek alá
(pillértartó horganyzott H-vasak szintén rendelhetők)

Pillérrögzítés H-vassal

Garázs pillérek talajhoz rögzítése H-vasakkal

Garázs pillérek talajhoz rögzítése H-vasakkal

2., Szakszerűen előre gyártott szerkezet összeszerelése

_4(1)

3.,Tetőfedés:
műanyag trapézlemezzel vagy cseréppel stb.

Trapézlemez rögzítése a szarufákra

Trapézlemez rögzítése a szarufákra

4., Faanyag festése tetszőleges színű vékony lazúrral: Festékek, kiegészítők

 

Nyitott garázs tárolóval

Nyitott garázs tárolóval

 

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük